Cazinouri online nelicenziate, se merită riscul?!
Jocurile de noroc mereu au fost prezente în societate, odată cu apariția internetului cazinourile au reușit să ocupe un loc solid în mediul virtual.
În următorul articol vom afla ce sunt cazinourile fară licență, si se merită oare riscul de a juca ilegal?
Navigând internetul, suntem mereu bombardați cu reclame și promoții de la cazinourile online. Cazinourile se împart în două categorii majore: operatorii cu și fără licență. Atât în România cât și la nivel mondial sunt mult mai multe cazinouri care operează fără licență. Motivul este foarte simplu: obținerea licenței este un proces costisitor. Plus operatorii cu licență plătesc impozite considerabile în fiecare an și trebuie să plătesca contribuții anuale pentru a-și păstra licența.
La momentul dat în România, cazinourile online sunt reglamentate de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc. Toate instituțiile care oferă jocuri de noroc, sub orice forma, fizice sau online, pe teritoriul României, necesită Licența ONJN.
Conform site-ului oficial ONJN în România sunt 1.313 de domenii care operează ilegal! Dar acest numar astronomic este doar o parte din numarul de operatori care activează fără licență.
Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc lucreză în continuu pentru a detecta noi activități ilegale.
Problema cu operatorii nelicenziați este faptul că în timp ce ONJN introduce un domeniu pe lista neagra, în locul lui apar câteva alte domenii apar în locul celui blocat.
Cum operează un cazinou ilegal?
- Creează un nume asemănător sau aproape identic cazinourilor legale
- Folosesc cuvinte cheie ale cazinourilor cu licență clasa 1, după care redirectează traficul destinat acestora către case de pariuri și cazinouri aflate în lista neagră
- Nu dețin licență clasa II
- Cumpară în mod constant, spații de advertisment pe site-urile române
- Își focusează atenția direct pe consumatorul român
Dacă totuși doriți să jucați într-un cazinou online, trebuie să luați în considerație câțiva factori foarte importanți. Jucând ilegal sunt riscuri care pot cauza probleme. Puteți fi atacat simultan din două părți. Puteți avea probleme atât de la guvern cât și de la operatorul nelicenziat.
În prezent, dacă dorești sa-ți deschizi un cont la un cazinou online, ai dreptul să o faci doar la cazinourile licențiate. Altfel riști să primești o amendă usturătoare. Amenda poate să varieze de la 5.000 RON până la 10.000 RON.
Alte riscuri vin din partea la operatorul ilegal care garantează câștiguri și bonusuri fără riscuri și probleme în mod regulat. Riscurile utilizării furnizorilor ilegali de jocuri de noroc
Dacă utilizați un serviciu ilegal, autoritățile de reglementare române nu vă vor putea ajuta dacă:
- credeți că furnizorul de servicii v-a tratat prost pe dvs. sau pe un alt jucător
- furnizorul de servicii vă reține câștigurile
- Operatorii ilegali vă permit să depuneți bani în contul dvs. pe site-ul sau aplicația lor, dar dacă câștigați nu vă puteți accesa câștigurile.
- Operatorul ilegal își închide serviciile sau le mută în altă parte, iar banii dvs. dispar.
- După ce încetați să utilizați un operator ilegal, acesta continuă să retragă fonduri din contul dvs. bancar, fără permisiunea dvs.
Totuși utilizatorii continuă să joace ilegal, sunt multe părți atrăgătoare: bonusuri nelimitate, nu plătești taxe pentru câștiguri, fără taxa de viciu (2%) pentru depunere, nu trebuie să-ți verifici identitatea etc.
În concluzi, ramâne la discreția dvs. să faceți alegerea corectă.